De Bertone GB110 in het echt

4d geleden | Laurent Zilli

In 2022 gepresenteerd als digitale tekening, bestaat de eerste hypercar van de beroemde Italiaanse fabrikant nu in het echt. Het definitieve teken van de wedegerboorte?

Trouw aan zijn reputatie om 's werelds duurste en mooiste auto's te tonen, werd de Bertone GB110, een hypercar met 1.100 pk en 1.100 Nm, zonder het minste spoor van elektrificatie, voor het eerst in het echt getoond op de Top Marques show in Monaco. Van bij het begin zei Bertone dat de auto gebaseerd was op een bestaand chassis, zonder verdere details te verstrekken. Maar nu we weten dat de motor een 5,2 liter-V10 is (gevoed door twee turbo's), hebben we het geraden: de basis is hoogstwaarschijnlijk de 'ter ziele gegane' Lamborghini Huracan. Dat kan erger!

Om met zijn tijd mee te gaan, legt het Italiaanse merk ook uit dat deze motor op hernieuwbare brandstof loopt, gemaakt van plastic afval.

Wat volgt?

Met deze indrukwekkende machine, waarvan er 33 zullen worden geproduceerd voor een niet nader genoemde prijs, wil Bertone aan een renaissance beginnen. Twee Italiaanse ondernemers proberen deze prestigieuze naam nieuw leven in te blazen. Het nobele Italiaanse huis werd opgericht in 1912 en ging in 2014 failliet nadat het de wereld enkele van de grootste meesterwerken in de auto-industrie had geleverd, of het nu ging om productieauto's zoals de Lamborghini Miura en Countach, de Lancia Stratos, de Iso Rivolta of concepten zoals de Alfa BAT of de Carabo. Vandaag treedt Bertone in de voetsporen van Pininfarina: de productie van uitzonderlijke auto’s om zijn plek aan het firmament te heroveren.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in