De Duo vervangt de Twizy!

3d geleden

De Renault-groep is klaar om de Mobilize Duo officieel te lanceren. Deze elektrische vierwieler, die concurreert met de Citroën Ami, heeft een startprijs van € 9.990 voor de versie zonder kenteken. Daarnaast komt er ook een versie die 80 km/u haalt.

De Mobilize Duo, die in 2022 met veel enthousiasme werd aangekondigd, leek even van de radar verdwenen, maar staat nu weer volop in de schijnwerpers. Dit ultracompacte stadsvoertuig, aanvankelijk gericht op leasing, is nu klaar om zowel stadsbewoners als bedrijven te verleiden. De Duo biedt een slim alternatief voor stedelijke verplaatsingen, terwijl de Bento, de cargoversie, ideaal is voor kleine bedrijven die zich richten op lokale leveringen. Met een indrukwekkende laadcapaciteit van 649 liter is de Bento een efficiënte oplossing voor lichte transporttaken in de stad.

Veelbelovende kenmerken

Met een lengte van 2,43 meter en een breedte van 1,30 meter is de Mobilize Duo vergelijkbaar met de Citroën Ami, maar Renault heeft gekozen voor meer uitgebreide uitrusting. Standaard zijn onder meer een bestuurdersairbag en verwarmde voorruit, met optionele extra’s zoals airconditioning en parkeersensoren. De Duo is eenvoudig toegankelijk via een mobiele app, waardoor een sleutel overbodig is.

Qua aandrijving maakt de Duo gebruik van de hybride technologie (48V) van de Renault Austral, met een accu van 10,3 kWh — twee keer zoveel als de Ami. Dit zorgt voor een actieradius van 161 kilometer, terwijl de iets zwaardere Bento 149 kilometer haalt. De Duo wordt beschikbaar in 45km/u- en 80km/u-versies, terwijl de Bento uitsluitend in een 80km/u-uitvoering komt.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in