De Karma Revero komt naar Europa

1mnd geleden | Laurent Zilli

Europa staat op het punt een nieuw merk te verwelkomen dat een... al oude auto aanbiedt. Inderdaad, de Revero had al een korte carrière bij ons onder een andere naam.

Hoewel het sindsdien voortdurend verbeterd en esthetisch licht aangepast is, werd deze auto in 2011 geboren onder de naam Fisker Karma. Het is het werk van de Deense ontwerper Henrik Fisker, wiens cv onder andere de eerste generatie BMW Z8 en X5 en de Aston Martin DB9 bevat. Wat is de grote bijzonderheid van de Karma naast zijn supercharismatische look? Een zeer geavanceerde mechaniek voor die tijd, aangedreven door twee elektrische motoren met in totaal 408 pk, gevoed door een batterij en een 2.0 liter benzinemotor die fungeert als generator.

Faillissement en herlancering

Na slechts 2 jaar en minder dan 3.000 exemplaren is Fisker Automotive failliet. De man blijkt een betere ontwerper te zijn dan een manager, aangezien enkele weken geleden het tweede merk dat hij oprichtte, Fisker Inc., dat de zeer interessante elektrische SUV Ocean aanbood, failliet ging. Ironisch genoeg staat Karma, het bedrijf dat werd opgericht op de as van Fisker, vandaag op het punt de Revero in Europa te lanceren. Volg je het nog?

Krachtiger

Fundamenteel blijven de principes hetzelfde. Maar de elektrische motoren hebben nu een gecombineerd vermogen van 536 pk en 736 Nm, de batterij is vergroot van 21 naar 28 kWh voor 128 km autonomie en zelfs bijna 600 km dankzij de range extender, die nu een 1.5-liter driecilinder is. Er is nog geen officiële distributeur in België, maar bestellingen zijn geopend via de Europese website van het merk. Er is geen prijs vermeld, dus verwijzen we naar de Amerikaanse prijs van ongeveer... 145.000$.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in