Deze auto verbruikt 14 l/100 km!

1mnd geleden | Laurent Zilli

Het lijkt totaal ongelooflijk, maar de fabrikant van dit model beweert dat het een ongeëvenaarde energie-efficiëntie biedt onder productiewagens. Er is alleen één nuance: deze auto is elektrisch.

De meest autokenners hebben misschien de Lucid Air herkend, een model van een jong Amerikaans merk dat direct de concurrentie aangaat met Tesla en de grote traditionele merken. Deze grote premium sedan (4975 mm lang) is sinds 2021 voornamelijk actief in de VS en heeft zojuist enkele midlife-verbeteringen ondergaan. En het is na deze update dat Lucid beweert de meest efficiënte auto ooit gebouwd aan te bieden.

676 km

De basismodel Pure (69.900 dollar) is nu uitgerust met een 84 kWh batterij die een bereik van 676 km biedt. Andere versies van de Lucid Air gaan nog verder, maar met grotere batterijen. Wat hier dus belangrijk is, is het verbruik van de auto. Volgens de fabrikant (maar volgens welke norm is onbekend) zou de Air Pure 8 km per kWh afleggen, wat neerkomt op een gemiddeld verbruik van 12,5 kWh/100 km. Dat is werkelijk uitzonderlijk voor een auto van dit formaat en het is nog indrukwekkender als we het omrekenen. Volgens een algemeen aanvaarde formule komt de energie van 1 kWh overeen met die van 0,11 liter benzine. Kortom, als de Lucid Air benzine zou verbruiken, zou het gemiddelde verbruik 14 l/100 km zijn. Wat men ook mag denken van elektrische auto's, hun uitstekende energie-efficiëntie staat zeker buiten kijf.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in