Dit is de krachtigste handgeschakelde hypercar uit de geschiedenis

5d geleden | Laurent Zilli

Omdat het ontwikkelen van de krachtigste auto ter wereld een heel gewoon spelletje is geworden in de hogere regionen van de autowereld, heeft Hennessey besloten om zichzelf op een andere manier in de verf te zetten.

Als je denkt aan 'hypercar met meer dan 1.000 pk', is de eerste naam die in je opkomt Bugatti. Het Franse merk was jaren geleden inderdaad de eerste die deze symbolische barrière doorbrak. Vandaag de dag zijn het echter de andere die elkaar letterlijk bij de lurven pakken en elke week een record van deze of gene opeisen. Tot de actiefste lieden behoren het Zweedse Koenigsegg, Hennessey (ook bekend van de monsterlijke versies van de pick-up Ford F-150) en nieuwkomer Czinger. Deze race om de cijfers wordt vermoeiend, dus Hennessey heeft besloten de puntjes op de i te zetten: zijn Venom F5 met 1.840 pk (het piekvermogen op E85-brandstof) kan worden uitgerust met een handgeschakelde versnellingsbak!

12 voorbeelden

Meer technische details hebben we helaas niet. Maar we zouden graag willen weten wie deze manuele bak levert. We zouden ook graag willen weten hoe groot de onderdelen zijn die erin zitten. Om 1.800 pk aan te kunnen zonder tandwielen in een baan om de aarde te sturen, moet het behoorlijk zwaar gerief zijn! In elk geval zal Hennessey slechts twaalf exemplaren van de handgeschakelde Venom F5 in productie brengen en alleen als Roadster. De fabrikant biedt hem aan voor een - ahum - spotprijsje: 2,65 miljoen dollar per stuk. Natuurlijk is het de bedoeling om dit paradepaardje in de nabije toekomst aan de testmeter te hangen. Dan zullen we zien of hij, net als de versie met zeven versnellingen, de 0-100 km/u in 2,6 seconden en een topsnelheid van meer dan 480 km/u haalt.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in