Hoe betaalbaar is Skoda's nieuwe EV?

1d geleden | Laurent Zilli

Skoda lanceert zijn tweede volledig elektrische model in een veelbelovende categorie, en het merk is duidelijk niet van plan om concessies te doen.

De nieuwe elektrische cross-over van Skoda heet Elroq en meet 4,48 meter, slechts 10 centimeter langer dan de Karoq met verbrandingsmotor. Daarmee blijft het een compacte auto. Esthetisch luidt de Elroq een nieuwe designtaal voor het merk in, met trendy 'dubbeldekse' koplampen en het bijna verdwijnen van het logo, nu alleen nog op de wieldoppen te vinden. De Skodanaam prijkt verder prominent op de auto. Het interieur is minimalistisch, met een klein instrumentenpaneel voor de bestuurder en een groot centraal scherm voor bijna alle functies. De achterbank oogt ruim, net als de bagageruimte, die met 470 liter de grootste in zijn segment zou zijn. Een slimme 'Simply Clever'-oplossing is het net onder de hoedenplank voor het opbergen van de laadkabel. Waarom heeft niemand dit eerder bedacht?

370 tot 560 km

De Skoda Elroq komt in verschillende uitvoeringen. Het topmodel heeft een 82kWh-batterij en een 286pk-motor, met een WLTP-actieradius van meer dan 560 kilometer. Snelladen kan tot 175 kW, waardoor de batterij van 20% naar 80% in slechts 28 minuten oplaadt. Een stap lager biedt de 204pk-versie met 63kWh-batterij een bereik van ongeveer 400 kilometer, met snelladen tot 165 kW. Maar de meeste ogen zijn gericht op het instapmodel: een 55kWh-batterij, 170pk-motor, snelladen tot 145 kW en een actieradius van ruim 370 kilometer, alles voor 33.900 euro. Skoda noemt dit een zeer concurrerend aanbod, maar de markt zal oordelen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in