Ineos vertraagt de lancering van zijn eerste elektrische voertuig, de Fusilier

1mnd geleden

Na de Grenadier, de geestelijke erfgenaam van de Land Rover Defender, was Ineos van plan om de Fusilier, zijn eerste elektrische model, te lanceren. Uiteindelijk zal dit voorlopig niet gebeuren.

De Ineos Fusilier, die de intrede van de Britse fabrikant op de markt van elektrische voertuigen zou markeren, is uitgesteld tot een onbepaalde datum. De reden: "de terughoudendheid van consumenten om elektrische voertuigen te adopteren, de onzekerheid in de sector over douanerechten, de planning (lees: het verbod op verbrandingsvoertuigen dat opnieuw besproken kan worden) en de belastingen". Inderdaad, er hebben grote politieke veranderingen plaatsgevonden binnen de Europese Unie, maar ook in het Verenigd Koninkrijk. Aan de ene kant van het Kanaal kan het verbod op verbrandingsmotoren in 2035 duidelijk ter discussie worden gesteld, aan de andere kant hebben de teruggekeerde Labour-partijleden beloofd om het verkoopverbod op benzine- en dieselauto's al in 2030 opnieuw in te voeren, terwijl het was uitgesteld tot 2035 door de vorige conservatieve regering. Ineos eist langetermijn duidelijkheid voordat het aanzienlijke investeringen doet voor de industrialisatie van zijn nieuwe model.

In de wacht, maar niet opgegeven

Hoewel de Fusilier oorspronkelijk in 2027 in productie zou gaan, wordt het project nu gepauzeerd. Ineos verzekert echter dat dit project niet is opgegeven en gerealiseerd kan worden wanneer de omstandigheden gunstiger zijn. Tegelijkertijd verkent de fabrikant ook de mogelijkheid van waterstofvoertuigen. Dit segment kent echter ook aanzienlijke uitdagingen, waaronder het gebrek aan infrastructuur, de hoge kosten van de productie van zuivere waterstof en een nog lauwe politieke wil.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in