Lotus Theory 1 Concept, de teneur van morgen?

12u geleden | Laurent Zilli

De Britse fabrikant heeft zojuist beelden onthuld van een concept dat mogelijk de voorbode is van een nieuwe sportcoupé - minder exclusief dan de Evija, maar krachtiger dan de Emira. Puristen, houd je vast: dit gaat je niet leuk vinden.

Hoewel Lotus het niet expliciet vermeldt in zijn persbericht, ziet de vakpers meteen een link met de legendarische Esprit. Deze concept, met zijn vloeiende lijnen en scherpe hoeken, doet denken aan het strakk ontwerp ‘volgens het boekje’ van Giugiaro’s oorspronkelijke Esprit uit 1977. Een ander opvallend kenmerk is het gewicht: ondanks zijn volledig elektrische aandrijving weegt de Theory 1, dankzij het uitgebreide gebruik van carbon, slechts 1.600 kilo - vergelijkbaar met de laatste evolutie van de Esprit.

1000 pk

In ... theorie wordt deze concept aangedreven door twee elektromotoren die samen 1000 pk leveren aan alle vier de wielen. Hiermee haalt hij een topsnelheid van 320 km/u en accelereert hij in slechts 2,5 seconden naar 100 km/u. De 70kWh-batterij biedt een actieradius van 400 kilometer. Opvallend detail: de cabine heeft drie zitplaatsen, met de bestuurder centraal, geïnspireerd op de McLaren F1. Hoewel deze concept alleen in de digitale wereld van Lotus bestaat, is het waarschijnlijk dat enkele technologieën en designelementen hun weg zullen vinden naar een toekomstig model. Wat voor ons het design betreft: wij zijn fan!

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in