MG Cyber GTS, de verjaardagssurprise

3mnd geleden | Laurent Zilli

Hoewel het goed bekend was dat de gloednieuwe elektrische roadster van MG aanwezig zou zijn op Goodwood, verwachtte niemand ook een coupéversie van het model te ontdekken.

Dit jaar was het centrale thema van het Goodwood Festival of Speed uiteraard de honderdste verjaardag van het Britse merk MG, dat sinds enkele jaren aan een comeback werkt met de steun van het Chinese moederbedrijf SAIC. Al maanden aangekondigd, wachten we reikhalzend om het stuur te nemen van het model dat beter dan elk ander deze 100e verjaardag herdenkt: de sportieve 2-zits cabriolet Cyberster. Ze was uiteraard in Goodwood en reed de traditionele heuvelklim. Maar ze was niet alleen.

Cyber GTS Concept

Op de MG-stand en op de baan ontdekte het publiek namelijk een concept dat een gesloten versie van de Cyberster voorstelt. Met zijn vloeiendere daklijn, mooi uitgebalanceerd fastback-profiel en opnieuw ontworpen achterzijde is het resultaat meer dan overtuigend. En hoewel MG heeft gesuggereerd dat dit misschien geen puur concept blijft, weten we verder niet veel meer. Men kan veronderstellen dat de coupé dezelfde "mechanica" zou overnemen als de roadster, die wordt aangeboden in 340 pk achterwielaandrijving of 545 pk vierwielaandrijving. Maar dit is niet bevestigd. Het concept houdt ook het mysterie over zijn interieur en we weten niet of de cabine 2 zitplaatsen of een 2+2-configuratie zou bieden. In ieder geval, als MG zou besluiten om beide modellen aan te bieden, zou het duo een echte concurrentie vormen voor de toekomstige Porsche Cayman en Boxster, die ook volledig elektrisch zullen zijn.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in