MG presenteert de nieuwe generatie van de HS

1mnd geleden | Laurent Zilli

Terwijl de Cyberster alle ogen trok op Goodwood, was er nog een ander MG-model aanwezig op het evenement. De nieuwe generatie van de HS wordt aangekondigd met aanzienlijke verbeteringen.

Roadsters en sportcoupéconcepten zijn geweldig voor het imago, maar dat is niet wat een fabrikant doet draaien. Om de verkopen te verzekeren, rekent MG waarschijnlijk meer op de andere nieuwigheid die op Goodwood werd gepresenteerd: de compacte SUV HS. Deze tweede generatie meet 4.665 mm in lengte, een toename van 10 cm die hem plaatst tussen twee grote namen in de categorie: de Toyota Rav-4 en de Honda HR-V. Daarnaast neemt de wielbasis toe met 45 mm, wat de binnenruimte ten goede komt.

Benzine of plug-in hybride

Net als nu zal de HS worden aangeboden in benzine- of plug-in hybride versies, beide uitgerust met een 1,5-liter viercilindermotor. MG geeft niet aan of deze motor nieuw is, maar in de niet-geëlektrificeerde versie stijgt het vermogen in ieder geval van 162 tot 169 pk. Hij levert "slechts" 142 pk in de plug-in hybride versie, maar wordt dan bijgestaan door een nieuwe elektromotor van 209 pk. Belangrijker is dat het model een nieuwe 247 kWh-batterij krijgt die een elektrische actieradius tot 121 km aankondigt.
De prijzen zijn nog niet bekend voor continentaal Europa, maar in Groot-Brittannië kost de MG HS 25.000 £ (iets minder dan 30.000 €) in de benzineversie en 31.500 £ (37.500 €) in de PHEV-versie. Natuurlijk zullen we aan deze kant van het Kanaal moeten afwachten welke impact de Chinese belasting op de prijzen zal hebben.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in