Nieuw bij MG

2d geleden

Terwijl het Chinees-Britse merk dit jaar zijn 100ste verjaardag viert, trakteert het ons op een reeks nieuwe releases. Ontmoet hun nieuwste aanwinst: de MG ES5!

De SAIC-MG groep heeft zojuist de ES5 onthuld als opvolger van de ZS EV, die net zijn vierde verjaardag viert. De ES5 wordt eerst in China gelanceerd, maar komt binnenkort ook naar Europa, Groot-Brittannië en Australië. Gebouwd op hetzelfde platform als de MG 4, maar met een langere wielbasis, biedt de ES5 een verfijnder design dan zijn voorganger. De ZS verdwijnt niet volledig, maar zal voortaan alleen als hybride verkrijgbaar zijn. De ES5 kenmerkt zich door een strak, modern ontwerp met een voorkant zonder radiatorgrille en zeer slanke koplampen voor een minimalistische uitstraling.

525 kilometer

De nieuwe MG ES5 maakt, zoals eerder vermeld, gebruik van het MSP-platform, dat ook wordt gedeeld met de MG 4. Dit platform beschikt over een enkele elektromotor op de achteras, goed voor 168 pk en 250 Nm koppel. Of deze specificaties behouden blijven, is nog niet zeker. Volgens onze informatie zal MG verschillende accupakketten aanbieden. De grootste heeft een capaciteit van 62,2 kWh en een actieradius van 525 kilometer. De lancering van de ES5 wordt verwacht in 2025.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in