Nog een SUV van VW

2d geleden | Laurent Zilli

Nog iemand een SUV nodig? Blijkbaar wel, want Volkswagen staat op het punt om een achtste SUV aan zijn huidige catalogus toe te voegen.

Terwijl het merk – en de groep in het algemeen – turbulente tijden doormaakt, vermoedelijk door onrendabele investeringen in hun elektrische modellen, kiest Volkswagen ervoor om een traditioneler model uit te brengen: een nieuwe SUV. Dit model, genaamd de Tayron, is bedoeld om de leegte op te vullen die de nieuwe generatie van de Tiguan heeft achtergelaten.

Zeven zitplaatsen

De recent gelanceerde Tiguan is nu alleen verkrijgbaar in een 'korte' versie, omdat er voor de lange Tiguan Allspace met zeven zitplaatsen geen opvolger kwam. Enter de Tayron. Op basis van eerdere teasers en designschetsen hopen we dat de Tayron een uitgesprokener uiterlijk krijgt dan de Tiguan. Deze tekeningen suggereren een ontwerp dat eerder doet denken aan een verhoogde stationwagon dan aan een traditionele SUV. Eén ding staat vast: de Europese Tayron zal afwijken van zijn Chinese naamgenoot, die al sinds 2018 op de markt is. Het definitieve antwoord volgt op 10 oktober, wanneer het model officieel wordt onthuld.
Videolink: https://www.instagram.com/reel/C_vTzsKtMWC/

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in