Renault Estafette Concept, de retrobestelwagen

1d geleden | Laurent Zilli

Renault kijkt niet alleen naar zijn autoverleden. Vandaag komt de fabrikant met een moderne versie van zijn iconische bestelwagen.

Na de R5 en de 4L, die worden gecommercialiseerd, en de R17, die waarschijnlijk een eenmalige steekvlam blijft, stoft Renault opnieuw een oude naam af voor een nieuw bedrijfswagenconcept: de Estafette. Hoewel hij niet direct doet denken aan zijn populaire voorganger, kunnen we ons wel voorstellen dat hij binnenkort in steden rondrijdt. Deze concept is ontworpen voor stedelijke leveringen en is uiteraard 100% elektrisch, maar specificaties zijn nog niet vrijgegeven.

Ergonomie

Volgens het persbericht is de Estafette Concept ontworpen met input van echte bezorgers in het achterhoofd. De grote drieledige voorruit, elektrische schuifdeuren, verticale roldeur aan de achterkant, de stahoogte voor de chauffeur, en de ergonomische, geonnecteerde rijpositie zijn allemaal bedoeld om het werk van de chauffeur te vergemakkelijken en de werkdag zo stressvrij mogelijk te maken. De Estafette Concept combineert de voetafdruk van een lange Kangoo, het nuttige laadvolume van een Traffic en de wendbaarheid van een Clio, met een draaicirkel van slechts 10 meter. Hoewel het onzeker is of dit model daadwerkelijk op de markt komt, geeft Renault aan dat dit soort voertuigen geproduceerd zal worden door Flexis, de joint venture met Volvo en de Franse logistieke gigant CMA CGM Group.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in