Renault Symbioz de niet-elektrische Scénic

3d geleden | Laurent Zilli

Renault heeft onlangs zijn nieuwe SUV, de Symbioz, onthuld. Deze is gepositioneerd tussen de Captur en de Austral om het C-segment van het merk met de ruit aan te vullen.

De Symbioz SUV is het hybride alternatief voor de Scénic, die ervoor heeft gekozen om 100% elektrisch te worden. Met een lengte van 4,41 meter en een kofferbak van 624 liter is hij qua afmetingen zeer dicht bij zijn "batterij"-broer en zet hij zo de erfenis van de "leefauto" die begon met de Renault 16 voort in de niet-elektrische wereld. De Symbioz maakt gebruik van de inmiddels bekende E-Tech full Hybrid motor van 145 pk, waarvoor Renault een bereik van tot 1000 km aankondigt.

Eerlijke prijs

Het dashboard is identiek aan dat van de Captur. Binnenin vinden we ook het infotainmentsysteem gebaseerd op Google Automotive, 29 rijhulpsystemen en de "Solar Bay", een op vier posities instelbare verduisterbare glazen dak. De vanafprijs van de Renault Symbioz, die al te bestellen is, bedraagt 32.000 euro. Dat is 3.500 euro meer dan de Captur, die bijna 20 cm korter is, en 6.000 euro minder dan de nieuwe elektrische Scénic.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in