Renault onthult eindelijk de nieuwe R4

1d geleden | Laurent Zilli

Oude namen zijn tegenwoordig helemaal in. Ze doen graag oude herinneringen herleven en ook deze is daar weer een voorbeeld van.

De naam roept meteen nostalgische herinneringen op, maar het design maakt het nog duidelijker: de nieuwe Renault 4 E-Tech Electric is een moderne knipoog naar de originele 4L, waarvan de productie ruim dertig jaar geleden stopte. Hoewel we al een idee hadden van het exterieur, onthult het interieur een eigentijdse aanpak, met horizontale lijnen die ruimte bieden voor grote schermen. De Renault 4 E-Tech Electric is 4,14 meter lang (9 cm langer dan de huidige Clio), 1,80 meter breed, 1,57 meter hoog en heeft een wielbasis van 2,62 meter. De bagageruimte bedraagt 420 liter.

Nauw verwant aan de R5

Het compacte AmpR-platform, gedeeld met de nieuwe Renault 5, biedt ruimte aan een aandrijflijn met een 52kWh-accu die een actieradius van 400 km levert, aangedreven door een 150pk-motor met 245 Nm koppel. Daarnaast is er een 40kWh-variant beschikbaar, met een 120pk-motor en 225 Nm koppel. Deze versie komt in drie uitvoeringen en biedt de optie om het eenpedaalrijden te gebruiken. Hoewel de prijs nog niet is bevestigd, wordt verwacht dat deze vergelijkbaar zal zijn met die van de Renault 5.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in