Renault opent de jacht op CO2!

10u geleden

Het doel van Renault is duidelijk: een reeks CO2-neutrale auto's aanbieden voor Europa in 2040 en voor de wereld in 2050.

Daarom presenteert Renault op het Autosalon van Parijs in 2024 een nieuwe conceptauto met de naam “Emblème”. Dit nieuwe model, gebaseerd op het AmpR-platform dat gedeeld wordt met de Mégane E-Tech en de Scenic E-Tech Electric, wordt aangedreven door een elektromotor van 160 kW en gevoed door een kleine NMC-batterij van 40 kWh. Nieuw is de toevoeging van een brandstofcel en een waterstoftank van 2,8 kilo. Hierdoor behoudt het voertuig voldoende elektrische actieradius en bespaart het aanzienlijk tijd op lange ritten, omdat de tank in minder dan vijf minuten kan worden gevuld. Renault claimt bijvoorbeeld van Parijs naar Marseille te kunnen rijden in dezelfde omstandigheden als met een voertuig met verbrandingsmotor.

Shooting brake

Het doel is om een voertuig te produceren dat, van ontwerp tot einde levensduur, 90% minder CO2 uitstoot. Laten we tot slot eens kijken naar de vorm van dit concept. Met zijn typische shooting-brakelook lijkt dit op het eerste gezicht een dichter tegen de grond gedrukte Ferrari Purosangue. De eerste informatie suggereert een lengte van 4,80 meter, een wielbasis van 2,90 meter en een hoogte van 1,52 meter. Allemaal binnen de norm voor een break. We kijken er nu al naar uit om dit model in Parijs te zien dat niemand onberoerd laten!

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in