Raad eens wat de Koenigsegg Jesko in minder dan 28 seconden doet...

3mnd geleden | Laurent Zilli

De Zweedse fabrikant van ultra-exclusieve hypercars kan nieuwe medailles aan zijn revers hangen. De Jesko heeft nieuwe records gevestigd, terwijl klanten wordt gevraagd hun auto niet te gebruiken.

Na een eerste poging op 26 juni die niet succesvol was vanwege de niet optimale buitentemperatuur, waagde testrijder Markus Lundh op 27 juni om 5 uur 's ochtends opnieuw een poging op een luchthaven ergens in Zweden. En deze keer lukte het. Achter het stuur van de Koenigsegg Jesko Absolut, een speciale versie van het model die is geconfigureerd om de hoogste snelheid in rechte lijn te bereiken, voltooide hij de 0-400-0 km/u in 27,83 seconden. Dat is beter dan de 28,81 seconden die in 2023 werden gevestigd door de Koenigsegg Regera, die zelf de elektrische Rimac Nevera had verslagen. De fabrikant benadrukt dat de auto zijn 5-liter twin-turbo V8-motor van 1.622 pk zonder verbeteringen behield. De enige aanpassingen waren een racestoel en natuurlijk een veiligheidskooi.

Niet rijden!

Voor de grap heeft de auto dit record gevestigd terwijl alle eigenaren van een Jesko wereldwijd dringend wordt verzocht om niet met hun bolide te rijden. Deze aanbeveling volgt op een incident op 15 juni, toen een Jesko in brand vloog en tot as werd gereduceerd tijdens een evenement in Griekenland. Volgens het onderzoek van Koenigsegg was deze brand te wijten aan een lekkage in het hydraulische systeem en worden alle auto's momenteel geïnspecteerd. Natuurlijk gaat het in het geval van een auto van meerdere miljoenen niet naar de garage, maar stuurt de fabriek een ingenieur.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in